top of page

Kungsbacka

Kungsbacka är vår bas och det är härifrån vi utgår. Kring Kungsbacka jobbar vi i orter som Onsala, Åsa, Frillesås, Vallda, Särö, Kullavik, Fjärås och Anneberg. 

Trädfälning

Innan fällning gör vi alltid en grundlig bedömning av trädets lutning och hälsa samt av rådande vindförhållanden. Därefter bestämmer vi hur vi ska fälla trädet.

Om möjligt fäller vi trädet helt. Det ger dig som kund bästa pris. Men om trädet till exempel lutar fel eller om utrymmet runt omkring är väldigt begränsat, så utför vi bit-för-bit nedtagning (sektionsfällning).

Många träd har ett begränsat utrymme omkring sig. När de måste fällas rekommenderar vi så kallad sektionsfällning.

Med specialanpassad klättringsutrustning monteras trädets krona ner, gren för gren. 

Sist tas stammen ner sektionsvis till lämplig höjd. Därefter fälls den från marken.

Med sektionsfällning behövs inte tunga fordon, som kan skada känslig miljö runt trädet.

2

Träd beskärning

Olika beskärningsmetoder:

  • Borttagning av döda, svaga eller korsande grenar. Dessa kan utgöra en fara eller leda till röta i trädet.

  • Borttagning eller reducering av grenverk som är i konflikt med exempelvis telefonkablar, husfasader, granntomter eller gatlyktor.

  • Borttagning av oönskat grenverk för mer ljus, bättre utsikt eller lättare framkomlighet.

  • Förbättring av trädets struktur för en ökad stabilitet och på så sätt reducera risken för stam- eller grenbrott vid hård vind eller storm.

  • Uppbyggnadsbeskärning av unga träd för att förbättra deras utveckling.

Arborist

Trädspecialisterna i Väst AB har sin bas i Kungsbacka och har västsverige som arbetsområde. Vi hjälper företag, bostadsrättsföreningar, vägföreningar och privatpersoner med allt inom trädfällning och trädvård. 

Trädspecialisterna har tidigare gått under namnet Trädfällnings-specialisten och grundades redan 1990. Vi är alla professionella arborister och trädfällare som har lång erfarenhet av trädarbeten i olika privata och offentliga miljöer. Vi arbetar säkert och värnar om miljö och omgivning. Vi anpassar oss efter era behov och önskemål.

Vad behöver du hjälp med i din trädgård? Kontakta oss för ett kostnadsfritt prisförslag.

0705 570 580

bottom of page